Zpět na recepty Zpět na hlavní jídla |
Veselé těstoviny
250 g těstovin 1 větší cibule (180 g ) 100 g dýně 150 g zelí nebo kapusty 3 lžíce ovesných vloček olej, mletý pepř rajčatový protlak 2 stroučky česneku 1 hrnek vody Na oleji necháme mírně zpěnit koření kumín a černé hořčičné semínko, poté i nakrájenou cibuli. Až zesklovatí, přidáme na kostky nakrájenou dýni a zelí. Osolíme, opepříme, podlijeme hrnkem vody a přisypeme ovesné vločky s prolisovaným česnekem. Za chvíli vmícháme i rajčatový protlak a necháme vařit, aby se chutě propojily. Na zvýraznění můžeme přidat špetku čili. Podáváme k uvařeným těstovinám. Množství je pro zhruba 3 osoby. Poznámka redakce: Vážení čtenáři, v receptu byla použita také zelná dužina (pyré), která zbyla z odšťavňovače (reklama :-) při výrobě čisté zeleninové šťávy. Také nás zajímá, jestli se vám líbí nový druh fota nahoře.
|