receptyliteraturapotravinydiskuzezpět na úvodkde se najístkde nakoupitBez kapra
vegetarian.cz

Zpět na recepty

Zpět na hlavní jídla


Veselé těstoviny

250 g těstovin

1 větší cibule (180 g )

100 g dýně

150 g zelí nebo kapusty

3 lžíce ovesných vloček

olej, mletý pepř

rajčatový protlak

2 stroučky česneku

1 hrnek vody

Na oleji necháme mírně zpěnit koření kumín a černé hořčičné semínko, poté i nakrájenou cibuli. Až zesklovatí, přidáme na kostky nakrájenou dýni a zelí. Osolíme, opepříme, podlijeme hrnkem vody a přisypeme ovesné vločky s prolisovaným česnekem.


Za chvíli vmícháme i rajčatový protlak a necháme vařit, aby se chutě propojily. Na zvýraznění můžeme přidat špetku čili. Podáváme k uvařeným těstovinám. Množství je pro zhruba 3 osoby.


                                       

Poznámka redakce: Vážení čtenáři, v receptu byla použita také zelná dužina (pyré), která zbyla z odšťavňovače (reklama :-) při výrobě čisté zeleninové šťávy. Také nás zajímá, jestli se vám líbí nový druh fota nahoře.